Zeg ja aan de Refterrevolutie: lekker en gezond eten op school

Met de Refterrevolutie wil Groen gezonde en lekkere schoolmaaltijden aanbieden aan onze kinderen.

Leerlingen, ouders en leerkrachten zijn alvast overtuigd. Nu is het aan de minister en de regering om te investeren. Laat zien dat ook jij de refterrevolutie steunt en teken onze petitie.

  • Gezond en lekker: Gezonde voeding vormt de basis voor een goede ontwikkeling van onze kinderen. Op school kunnen we kinderen tal van gezonde en lekkere gerechten laten ontdekken. Investeren in de toekomst van onze kinderen is dus de boodschap.

  • Kinderarmoede: De huidige één-euromaaltijden van de Vlaamse regeringen missen hun effect. Veel kinderen worden niet bereikt. We stellen voor om op school één-euromaaltijden aan te bieden zodat iedereen van een gezonde en lekkere maaltijd kan genieten.

  • Tof tafelen: De infrastructuur van vele scholen schiet te kort. Kinderen moeten soms snel eten in de klaslokalen omdat er onvoldoende refterruimte is. We vragen dus om te investeren zodat onze kinderen samen met hun vriendjes gezellig kunnen eten in een leuke refter.
Al 295 ondertekenaars! Op naar 500
59%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente