Lieve Snauwaert

Lid nationaal partijbestuur

Als Lieve zich engageert, dan doet ze dat vol passie. Ze versterkt het partijbestuur van Groen met heel wat ervaring van binnen en buiten de partij. Ze heeft steeds één doel voor ogen: een meer rechtvaardige politiek.

Naast het partijbestuur is Lieve ook actief bij de lokale groep van Herentals. Daar was ze acht jaar secretaris en gemeenteraadslid van 2012 tot 2018. Ze zette er haar tanden in dossiers rond ruimtelijke ordening en mobiliteit. Lieve is ook penningmeester van GroenPlus, de beweging van groene 55-plussers.

Haar levenswerk is het Woonzorgcentrum met serviceflats Bremdael in Herentals. Lieve is ook scheidsrechter boccia geweest bij de sportclub IE-Sport in Herentals. Boccia is een soort petanque voor mensen met een beperking. Bovendien zet ze zich in als cranio sacraal therapeut bij Alegria Turnhout en Herentals. Ook bij Dertiende ster vzw is ze actief om kinderen in Ethiopië te steunen via de ngo Yenege Tesfa. Haar creativiteit laat ze de vrije loop als ze keramiek maakt in Kunstatelier Tabula Rasa vzw. Lieve is moeke van drie kinderen, Jeroen, Hannelore en Maarten, en negen kleinkinderen, Michiel, Simon, Lukas, Cheyenne, Fien, Floor, Joppe, Pepijn en Sterre.