Sint-Niklaas

Lieven Bauwens

Opvolger Vlaams Parlement
Opvolger
3
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

De gele en groene hesjes zijn twee kanten van hetzelfde verhaal. Een ontginningsmentaliteit zet zowel mens als omgeving onder enorme druk. #hetkananders, #hetmoetanders.

Al jarenlang zet ik mij wereldwijd in als vertegenwoordiger van één van de meest marginale groepen: kinderen geboren met een handicap. Zij worden geboren op plekken met de minste kansen, bij ouders blootgesteld aan de grootste risico’s, in een omgeving met geringe beschikbaarheid aan zorg. Maar er is een duidelijke verschuiving merkbaar: deze kansarmoede komt ook steeds meer voor in de rijkere landen. Uit mijn internationaal activisme groeide een lokaal engagement (onder andere vernieuwende herstellende boerderij) met als doel onszelf en onze omgeving zo weerbaar mogelijk te maken.

Het Vlaamse niveau kan, met bevoegdheden op omgeving en op diensten rondom de mens, een groot verschil maken. Laat ons samenwerken om onze omgeving leefbaar te houden voor iedereen. “Earth Care, People Care, Fair Share” is mijn ethische leidraad.

 

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE