Knokke-Heist

Luc Lierman

Opvolger Vlaams Parlement
Opvolger
13
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Mijn kleindochter is geboren in 2018. Als jonge opa wil ik samenwerken met vele mensen, om de aan de gang zijnde klimaatverandering aan te pakken. Kordaat, hier en nu. Om onze organische planeet gezond te houden en de generaties na mij optimaal levenskansen te bieden.

'Menselijke herwaardering van het onderwijs is broodnodig'

Ik wens, na 40 jaar onderwijspraktijk, dat elk (klein)kind op school de beste begeleiding krijgt om haar/zijn talent(en) maximaal te laten openbloeien. Daarvoor dient het respect voor de leerkracht – als beroep en als mens – maatschappelijk hersteld. Goede leerkrachten maakten vanuit hun hart een beroepskeuze. O. m. kille, bureaucratische verantwoordingslogica in het laatste decennium joeg (jonge) mensen weg uit onderwijs. Menselijke herwaardering onderwijs: broodnodig!

In een samenleving, waar elkeen in een bepaalde levensfase ooit nood aan zorg heeft, mag zorg nooit knelpuntberoep worden. Investeer in voldoende personeel, fatsoenlijk verloond, betaald via eerlijke fiscaliteit.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE