Een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Het is niet altijd makkelijk, maar het is wel de drijfveer van Lucia. Het is onmogelijk om niet naar die stem, die zich verheft bij het zien van zoveel onrecht, te luisteren.

Op haar 17de richtte ze op school een schrijfgroep op voor Amnesty International, hield ze in het weekend de Oxfam wereldwinkel open en deed ze vrijwilligerswerk bij Oranje. Ze startte studies verpleegkunde met het oog op vrijwilligerswerk in het buitenland tot rugproblemen daar een stokje voor staken. Zes weken Nicaragua in 1989 toonden haar waar echte solidariteit voor staat, daar zag ze hoe zij in haar leven met mensen om wou gaan.

Na 24 jaar werken als verpleegkundige op kinderoncologie, besloot ze als verpleegkundige naar de asielsector over te gaan. Bikkelhard werk met bitter weinig middelen, nee de asielsector beschikt niet over voldoende om de mensen te geven waar ze recht op hebben. Maar als mens kun je wel het verschil maken en dat is broodnodig. Ook hier hoort ze  de luidkeelse schreeuw naar rechtvaardigheid, bij Groen vindt ze het kanaal om deze schreeuw een stem te geven!

Laat onze groene visie geen grenzen kennen: samen met vluchtelingen bouwen we aan een wereld waarin duurzaamheid en menselijke waardigheid hand in hand gaan.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?