Geel

Marc Van Ryne

Kamer

Het is goed wonen in Holven (Geel). Je vindt er rustige, groene plekjes en je woont er vlakbij slagers en bakkers. Er is het station en gezellige cafeetjes. In een oogwenk ben ik er in het groen om tussen de velden te joggen en te fietsen.

De wereld is echter groter dan Holven en Geel. De mensen hebben de mond vol over het 'klimaat'. En terecht, want onder de noemer klimaat valt meer dan het weer alleen. Ook natuur en milieu. En wie natuur en milieu zegt, denkt onmiddellijk aan bossen en propere lucht. De boskap moet onmiddellijk stoppen en 'Curieuze Neuzen' heeft aangetoond dat het met onze luchtkwaliteit nog steeds povertjes gesteld is.

'Ik ben er alvast zeker van: Het kan anders !'

Ook de mobiliteitsproblematiek en het dierenwelzijn liggen me nauw aan het hart. De megastallen die overal opgetrokken worden onder het mom een landbouwbedrijf te zijn, voldoen niet meer aan de verwachtingen van deze tijd. Het dierenwelzijn wordt er niet gerespecteerd en hun ecologische voetafdruk is enorm groot. Ze zijn dan ook enkel gericht op economisch profijt.

In tijden waar vele mensen wekelijks op straat komen om te strijden voor een betere, menselijkere en gezondere leefwereld en zo proberen ons geweten wakker te schudden, zijn wij meer dan ooit nodig.

Ik ben er alvast zeker van: Het kan anders !

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE