Een florerende natuur houdt het leven, en dus ons leven, in evenwicht. Daar is Matt al van kinds af van doordrongen. Hij zat in de scouts en later, als bio-ingenieur, verdiepte hij zijn kennis over het belang van biodiversiteit, van het groen rondom ons beschermen en herstellen. Het is dan ook met veel passie dat hij al meer dan tien jaar de internationale samenwerking en het mobiliteitsbeleid van de KU Leuven mee verduurzaamt. Als beleidsmedewerker internationalisering en duurzame ontwikkeling mocht hij al heel wat concrete voorstellen doen aan wereldwijde organisaties, onderwijsinstellingen en de Europese Commissie. In 2023 organiseerde hij mee de Biodiversity Challenge aan KU Leuven, waarbij hij samen met ruim 500 studenten en medewerkers de biodiversiteit van de campus in kaart bracht.

“Ik heb een hekel aan polariseren en met de vinger wijzen, want het brengt ons nergens. We hebben een shift nodig, weg van problemen benadrukken, richting oplossingen vinden én doorvoeren. Alleen met zo’n no-nonsense klimaatbeleid kan de droom werkelijkheid worden: een gezonde, leefbare samenleving die sociaal rechtvaardig en solidair is.”

Practice what you preach is Matts devies. Hij verbouwde onlangs zijn rijwoning om die energiezuiniger te maken en fietst in Leuven overal naartoe – weer of geen weer. Zijn liefde voor internationaal reizen met de trein – zelfs tot in Sevilla of Stockholm – zorgde ervoor dat hij mee aan de wieg stond van van GO2Rail, een vzw die treinreizen voor studenten leuk, veilig en betaalbaar wil maken. In Matts huis floreren bloemen en planten, en voor zijn vegetarische maaltijden wipt hij minstens wekelijks binnen bij CSA-boerderij Boer&Compagnie om de hoek. Gezonde landbouw, korte keten en gemeenschapsleven: het brengt alles samen waar Matt van houdt.

De Tien Procent Club inspireerde Matt om tien procent van zijn inkomen te investeren in goede doelen. Hij heeft zelf geen kinderen, dus draagt graag bij aan de toekomst van zoveel andere kinderen door organisaties te steunen die strijden tegen kanker, mensenrechten verdedigen, natuurbehoud bevorderen en kwetsbare groepen kansen geven. Dat doet hij ook in Brazilië, het thuisland van zijn vriend, die intussen naar hier is verhuisd.

Kortom: Matt inspireert en enthousiasmeert, maar vooral: hij doet en durft nieuwe wegen in te lezen. Dat is een van de redenen waarom hij in dit belangrijke #verkiezingsjaar op de lijst van Groen staat: om grenzen te verleggen en (eindelijk) de hoognodige stroomversnelling te ontketenen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?