12 jan 2016

Meer thuisbegeleiding nodig voor moeilijke gezinssituaties

"Vandeurzen komt met een druppeltje op een hete plaat", reageert Groen-parlementslid Elke Van den Brandt dinsdag op de middelen die Welzijnsminister Vandeurzen vrijmaakt voor begeleiding aan huis van 120 gezinnen: volgens cijfers van de minister zelf zijn er meer dan 3 000 kinderen die nood aan thuisbegeleiding hebben.

“Nu maakt Vandeurzen middelen vrij voor 120 gezinnen. Maar wat gaat hij doen met de duizenden anderen?”, vraagt Elke Van den Brandt: “met Groen herhalen we onze vraag dat Vandeurzen een volwaardig Actieplan naar het Vlaams parlement brengt. Met druppelsgewijs beleid en druppelsgewijze middelen zal Vandeurzen het probleem niet oplossen. Terwijl thuisbegeleiding wel de voorkeur draagt op het plaatsen van kinderen in instellingen”, besluit Elke Van den Brandt.

Cijfers:
a. 3888 kinderen met een erkende handicap (gedrags- en emotionele stoornissen meestal) wacht op thuisbegeleiding (cijfers uit een schriftelijke vraag van Elke Van den Brandt)
b. Daarnaast is er het aantal kinderen dat in een moeilijke opvoedingssituatie zit en wacht op een plaats in een voorziening of pleeghulp: 3307 (cijfers uit jaarverslag jongerenwelzijn)

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK