28 apr 2016

Met N-VA-voorstel kinderbijslag blijft de kinderarmoede bestaan

“De N-VA beweert dat in hun hervorming van de kinderbijslag niemand achteruit gaat. Maar daarna doet ze wel een voorstel uit de doeken waarbij gezinnen met drie of meer kinderen achteruitgaan en de leeftijdstoeslag wordt afgeschaft”, reageert Groen op de berichten met het N-VA-voorstel donderdag.

“N-VA-fractieleider Matthias Diependaele laat weten dat het niet de ambitie van de N-VA is om kinderarmoede te bestrijden. Dat is een gemiste kans. Je kan absoluut inzetten op kinderarmoede zonder dat de middenklasse verliest”, merken de Groene parlementsleden Elke Van den Brandt en Björn Rzoska op. “Groen werkte daarvoor een model uit. Zonder dat de middenklasse verliest, kan daarmee de kinderarmoede teruggedrongen worden tot 6%. In dat model krijgt iedereen een basisbedrag, maar in functie van het inkomen komt daar een bedrag bovenop”.

“De Vlamingen hebben er recht op om te weten wat de Vlaamse regering van N-VA, Open VLD en CD&V nu van plan is met de kinderbijslag. De meerderheidspartijen moeten stoppen met hun ballonetjes in de krant te brengen. De Vlaamse regering moet gezamelijk, met een uitgewerkt voorstel naar buiten komen. De mensen moeten weten wat het wordt, niet waarover het ruzie is”, besluit Groen-fractieleider Björn Rzoska.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente
×

Twijfel je nog aan een groene stem?

Stel je vraag

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK