Meyrem Almaci & Dany Neudt

Lef en hoop

Een kille samenleving in een verhit land. Politici die niet beter kunnen dan angst zaaien. ‘Ieder voor zich’ als algemene lijfspreuk.

Dat is niet de wereld waarin we onze kinderen willen zien opgroeien.

Het verhaal van de toekomst is nog niet geschreven. Honderdduizenden vrijwilligers, mantelzorgers, gedreven leerkrachten, behulpzame buren, duurzame ondernemers en vastberaden klimaatbetogers, allemaal werken zij onvermoeibaar aan een samenleving waarin het voor iedereen goed leven is. Een samenleving waar je inkomen of afkomst niet je hele leven bepaalt. Met een economie waarin niet alleen cijfers maar vooral mensen tellen, met meer groen en minder zuur.

De droom van al die mensen is ook onze droom. Hun harde werk is ook het onze. Wat zij doen in de klas, op straat en in de bedrijven, zetten wij verder in de gemeenteraad, het parlement en de wijkwerking.

Laten we dan ook zonder complexen die gemeenschappelijke droom uitdragen. Met lef en hoop en enthousiasme. Liefst met brede steun, maar tegen de stroom in als het moet.

De klimaatcrisis en de sociale uitdagingen zijn na de verkiezingen niet verdwenen. Integendeel. We zagen deze zomer drie hittegolven – en een ijskoude startnota voor de Vlaamse Regering. Daarom is het belangrijker dan ooit dat Groen duidelijk durft zeggen waar het op staat. Dat is wat onze tienduizenden kiezers verwachten: politieke moed.

De voorbije vijf jaar hebben we een enorm parcours afgelegd: Groen telt vandaag meer dan 12.000 leden en militanten. Sinds 26 mei zijn er maar liefst 28 Groene volksvertegenwoordigers, en we hebben meer dan honderd schepenen in tal van steden en gemeenten.

Groen wordt verkiezing na verkiezing groter. Daarbij moeten we erover waken dat Groen niet grijs wordt. We moeten onze standpunten ondubbelzinnig blijven verdedigen. Flauwe compromissen, de macht om de macht, daar passen we voor. Wij willen krachtig onze droom werkelijkheid maken.

En wij, dat zijn onder meer:

Meyrem Almaci:

  • Begon haar politieke carrière in Sint-Gillis-Waas, volksvertegenwoordiger sinds 2007
  • Expert in eerlijke fiscaliteit, want ‘Wie het geld beheert, heeft ongelofelijk veel macht om de samenleving vorm te geven’; maakte naam in de Dexia-commissie
  • Gedreven Groen-voorzitter sinds 2014, zorgde intern voor een gezond financieel kader, maakte werk van verbreding en vernieuwing, zowel qua groepen als qua diversiteit; startte met Ecolo een coöperatief samenhuisproject en kreeg er ondertussen in het parlement de bankierseed en een eigen wetboek voor coöperaties door

Dany Neudt:

  • Gentenaar met West-Vlaamse roots, al vele jaren actief Groen-militant
  • Medeoprichter van antiracismebeweging Kif Kif, gewezen directeur van het sociaal-economisch bedrijvencentrum De Punt
  • Kabinetschef bij Gentse schepenen Elke Decruynaere (onderwijs) en vanaf 2019 bij Bram Van Braeckevelt (Werk), met het Gentse Arbeidspact als meest recente succes

Helder Groen, trots en vastberaden: dat is Groen. Dat zijn wij.

Binnenkort meer info op www.lefenhoop.be

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente