Aalter

Mieke Schauvliege

Vlaams Parlement
2
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Al meer dan twintig jaar ben ik actief in de milieu- en natuursector. Eerst als wetenschappelijk medewerker aan de UGent (labo voor bosbouw), daarna als beleidsmedewerker bij Velt, vervolgens bij het Agentschap voor Natuur en Bos en nu als directeur van de Groendienst bij stad Gent.

'Er is al een Schauvliege die veel spreekt over het klimaat. Ik wil de Schauvliege zijn die er effectief iets aan doet'

Als ik één ding heb geleerd uit al die ervaringen, is het dat we het klimaat enkel kunnen redden als we allemaal samen en op alle niveaus nu actie ondernemen. Daar werk ik al 18 jaar aan vanuit de Aalterse gemeenteraad. Nu is voor mij de tijd gekomen om ook op Vlaams niveau te werken aan een duurzame ommekeer. Met mijn politieke ervaring en inhoudelijke expertise wil ik mijn schouders zetten onder een ambitieus klimaatbeleid.

Als moeder van twee jongvolwassen dochters, ben ik immers bezorgd over de toekomst voor onze kinderen. Maar aan doemdenken doe ik niet: ik ben vooral een doener. Als toegepast wetenschapper met kennis van de landelijke en stedelijke context, bouw ik graag mee aan concrete, vernieuwende en haalbare voorstellen voor een beter klimaat. Dit is het moment. Kies samen met mij voor een menselijker, eerlijker en gezonder Vlaanderen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE