25 jan 2013

Minimale bijdrage 65-plussers aanwenden voor meer bussen en trams

Groen is voorstander van de afschaffing van het gratis vervoer voor 65-plussers, mits een aantal sociale correcties. De groenen vinden dat De Lijn beter werk maakt van voldoende aanbod, dat bovendien beter afgestemd moet worden op dat van de Brusselse en Waalse vervoersmaatschappijen MIVB en TEC.

In afwachting van een nieuw inkomstenplan van De Lijn laaide de discussie over de tarieven de voorbije week weer op. Voor de christelijke vakbond ACV is de afschaffing van het gratis vervoer voor
gepensioneerden niet langer taboe. Binnen de Vlaamse regering houdt de sp.a echter vast aan het gratis aanbod voor 65-plussers.

Oppositiepartij Groen vindt dat die afschaffing wel kan, mits sociale correcties. "Ik roep de sp.a op om het Stevaert-symbool los te laten. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. Maar er zijn ook gepensioneerden die wél voldoende inkomsten hebben om te betalen voor het openbaar vervoer, zegt Vlaams parlementslid Björn Rzoska. "Bovendien zijn er heel wat ouderen die het openbaar vervoer niet kunnen nemen, omdat er in de steden onvoldoende plaats is op trams en bussen".

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente