20 okt 2014

Minister Crevits, snij niet in de toekomst van onze jongeren

“Groen is radicaal tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld. Het gaat om een asociale maatregel”, reageert Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman maandagochtend op de verhoging van het inschrijvingsgeld door CD&V-minister van Onderwijs Hilde Crevits. “De Vlaamse regering van N-VA, Open VLD en CD&V maakt hier een dramatisch verkeerde keuze. Besparen op onderwijs is snoeien in de talenten van de toekomst”, verklaart Meuleman.

“Andere oplossingen zijn nochtans mogelijk: de regering zou beter paal en perk te stellen aan het overaanbod en onderlinge concurrentie tussen onderwijsinstellingen, de doorgeslagen flexibilisering of de planlast”.

“Hoe minister Crevits haar belofte van ‘sociale correcties’ zal uitvoeren, is op dit moment hoogst onduidelijk. Ze bespaart immers ook op de studentenvoorzieningen voor het sociaal beleid en het aanmoedigingsfonds. Crevits verhoogt de studiebeurzen niet, terwijl die nu al niet voldoen, zo bleek uit de Flemosi-studie. De kille besparingslogica van Crevits verhoogt de financiële drempel en is nefast voor de democratisering van het onderwijs. De Crevits-factuur is voor Groen onaanvaardbaar”, vervolgt Meuleman.

De verhoging van het inschrijvingsgeld van 619 naar 890 euro per jaar is “nogmaals een voorbeeld van de factuurregering van N-VA, Open VLD en CD&V: Voor een gezin met twee studenten hoger onderwijs is dit een keiharde extra factuur van 2.710 euro”, besluit Meuleman.

Groen steunt voluit het studentenprotest tegen de Crevits-factuur.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK