22 okt 2015

Minister-president moet zich uitspreken over uitschuiver Schauvliege

“De uitschuiver van minister Joke Schauvliege kan niet blauwblauw gelaten worden. Minister-president Geert Bourgeois moet zich hierover uitspreken", reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska op de Schauvliege-saga.

“De communicatie van minister Schauvliege begint ongeziene proporties aan te nemen. Het feit dat een minister een persbericht uitstuurt om een tv-station keihard aan te vallen, omdat er zich op TV iemand kritisch over haar beleid uitliet, is een enorme uitschuiver”, zegt Björn Rzoska. “Veel dichter bij een poging tot censuur kan een regering niet komen”.

“Bovendien wijzen twee belangrijke ministers van de regering van Geert Bourgeois naar elkaar als schuldige voor de blokkage van het bosdossier. Daardoor staat heel de Vlaamse regering voor schut. Geert Bourgeois moet dus orde op zaken stellen in zijn regering”, vervolgt Rzoska.

“De cruciale vraag is of de minister-president achter de uitval van minister Schauvliege naar de media staat. Gezien de opeenstapeling van uitschuivers, vraag ik aan de minister-president welke zijn mening is over het functioneren van minister Joke Schauvliege”, besluit Groen-fractieleider Björn Rzoska.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente