20 feb 2014

MIVB is beste overheidsbedrijf

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werd op 20 februari verkozen als 'Regionale overheidsorganisatie van het jaar 2014'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan overheidsorganisaties die uitblinken in klantgerichtheid, effectiviteit en efficiëntie, strategie en duurzaamheid. Ex-voorzitster Adelheid Byttebier is terecht fier.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werd op 20 februari verkozen als 'Regionale overheidsorganisatie van het jaar 2014'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan overheidsorganisaties die uitblinken in klantgerichtheid, effectiviteit en efficiëntie, strategie en duurzaamheid. 

Adelheid Byttebier, voorzitter van de MIVB van 2009 tot juni 2013, heeft van deugdelijk bestuur en de democt-ratisering van de bestuursorganen een prioriteit gemaakt en dat loont. Op initiatief van de voorzitster was er een actieve deelname van de bestuurders bij de opmaak van het beheerscontract, werden het audit- en verloningscomité doorgelicht en ontstond een constructieve samenwerking tussen bestuur en directie. 

De MIVB wordt door de organisatoren (E&Y samen met De Tijd/L'Echo en BNP Paribas Fortis), geroemd voor haar klantgerichtheid - de rode draad door het beheerscontract. Met haar ruim 400 miljoen ritten per jaar, een vloot van 300 trams, metro's en bussen en met haar meer dan 7000 werknemers, kiest de MIVB ervoor de klant centraal te stellen in haar bedrijfsfilosofie en is het eveneens een permanent aandachtspunt', zo besluit Adelheid Byttebier. 

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente