22 apr 2015

Morgen al eerste kans om verwijdering kernwapens mogelijk te maken

Morgen krijgt de Kamer meteen de kans om een amendement te stemmen dat de onmiddellijke verwijdering van kernwapens mogelijk maakt. Naar aanleiding van de resolutie van alle Vlaamse democratische partijen dient de Ecolo-Groen fractie een amendement in bij de resolutie over de non proliferatieconferentie die morgen wordt gestemd in de Kamer.

“Morgen heeft de plenaire Kamer meteen de kans om het signaal van de Vlaamse partijen op te pikken. We roepen dan ook alle partijen op om zich aan te sluiten bij dit amendement, en zo het signaal te versterken”, aldus Wouter De Vriendt, Kamerlid (Groen).

Vandaag maakten Vlaamse parlementsleden Wilfried Van Daele (N-VA) en Wouter Van Besien (Groen) bekend dat ze over partijgrenzen heen, en met de steun van CD&V, SP.A en Open VLD, een resolutie indienen die om de terugtrekking van alle kernwapens in ons land vraagt. “Een erg mooi en verbindend initiatief van collega’s Van Daele en Van Besien. In de Kamer kunnen we ervoor zorgen dat dit initiatief geen dode letter blijft”, aldus Benoit Hellings, kamerlid (Ecolo). De Vriendt verwijst ook naar andere landen die de Amerikaanse kernwapens reeds verwijderden: “Duitsland, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland deden ons dit al voor. Laten we, in overleg met de Verenigde Staten, de Amerikaanse tactische kernwapens in Kleine Brogel verwijderen van ons grondgebied.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK