Nationaal Pollcomité: stel je kandidaat

U heeft interesse om te zetelen in het nationaal pollcomité 2019. Hieronder vindt u meer informatie over de taakomschrijving van het nationaal pollcomité en het functieprofiel voor de vrijwillige leden van het pollcomité 2019.

Taakomschrijving:

Het nationaal pollcomité heeft een tweeledige opdracht:

  • Het staat in voor de lijstvorming i.f.v. de Europese verkiezingen 2019 (nationale kieskring).
  • Het staat de provinciale (en het Brusselse) pollcomités bij doorheen het proces van de lijstvorming en stelt samen met hen de modellijsten op voor de federale en regionale verkiezingen 2019.

Deze processen bestaan onder andere uit: het opvragen van de kandidaturen, uitdrukkelijk op zoek gaan naar geschikte kandidaten, uitvoeren van het pollreglement, opstarten en begeleiden van alle pollverrichtingen, uitvoeren van de administratieve kiesverrichtingen (voordracht kandidaten, indienen van de lijsten).

Functieprofiel:

Het nationaal pollcomité 2019 bestaat uit de nationale voorzitter en ondervoorzitter en 3 vrijwillige partijleden die worden aangeduid door het nationaal partijbestuur. Qua genderevenwicht mag geen enkele gender meer dan drie keer aanwezig zijn in een pollcomité. Het pollcomité kiest intern een voorzitter.

Profielkenmerken voor een vrijwillig lid in het nationaal pollcomité:

  • U heeft kennis over onze partijorganisatie, het Belgisch kiessysteem, de werking van de parlementen.
  • U bent stress- en drukbestendig. Bij lijstvorming komen heel wat (individuele) belangen kijken. U bent in staat om discreet met deze belangen om te gaan, in collegialiteit met alle andere leden van het pollcomité.
  • U kan significant veel tijd vrijmaken in de periode oktober 2018 – januari 2019 om bijeenkomsten van het nationaal pollcomité bij te wonen, kandidaturen te beoordelen, kandidaten te interviewen.
  • U bent diplomatisch ingesteld en heeft oog voor de privacy van betrokkenen.
  • U bent zelf geen kandidaat voor een verkiesbare plaats op de lijst voor de Europese, federale of regionale verkiezingen 2019.

Vanuit de partij kan u rekenen op:

  • Vorming en ondersteuning bij de praktische en administratieve taken van het pollcomité.
  • Een vooraf afgesproken vergaderagenda die u in staat stelt om de geplande werkzaamheden enkele maanden op voorhand in te plannen (In aanloop naar de concrete pollverrichtingen dit najaar zal er al in juni 2018 een bijeenkomst worden georganiseerd om duidelijke werkafspraken te maken).
  • Een beperkte (onkosten)vergoeding, binnen de grenzen van het wettelijk kader.

U kan kandideren door onderstaande knop in te drukken, uw persoonsgegevens aan te vullen (incl. beknopte motivatie van max. 2000 tekens) en het webformulier te verzenden.
Na verzending volgt een automatische ontvangstbevestiging, u bent dan zeker dat uw kandidatuur formeel werd ingediend.

Op basis van de ingediende (schriftelijke) kandidaturen zal het nationaal partijbestuur 3 vrijwillige leden aanduiden op het nationaal partijbestuur van 30 april 2018. Deze procedure is intussen afgesloten.

Heb je nog vragen over de functies op over de procedure? Neem dan contact op met tom.verswijvel@groen.be.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK