Nee aan minder pensioen! Teken de petitie voor een waardig basispensioen

Keer op keer zet de regering-Michel de hakbijl in de pensioenen. Wie na 50 werkloos wordt en langer dan een jaar werkloos is, verliest 140 euro pensioen per maand.

Wij zijn het morrelen aan de pensioenen beu. Iedereen heeft recht op een waardige oude dag. Daarom kiezen wij resoluut voor een basispensioen.

  • Met ons plan krijgt iedereen een gegarandeerd pensioen. Elk pensioen begint te tellen vanaf de armoedegrens en niet meer vanaf nul. Te kleine pensioentjes om rond te komen, bijvoorbeeld bij zelfstandigen maar ook bij anderen, behoren dan eindelijk tot het verleden.

  • De ondergrens bedraagt 1.115 euro per maand voor een alleenstaande en 835 euro voor een samenwonende. Het basispensioen krijg je op basis van burgerschap en niet op basis van de afgelegde loopbaan, net zoals in Nederland. Je moet dus een aantal jaren in België verblijven voor je er recht op hebt.

  • Het basisbedrag wordt aangevuld met wat je opbouwt doorheen je loopbaan. Iemand die veel heeft verdiend en 40 jaar heeft gewerkt, zal op die manier een hoger surplus krijgen dan wie minder heeft verdiend en ook 40 jaar heeft gewerkt.
Standpunten
pensioen
52%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK