21 jan 2013

Neemt CD&V morgen loopje met de grondwet of met zichzelf

Vandaag uit CD&V terechte kritiek op de het wetsvoorstel dat positief injunctierecht aan de minister van Justitie wil verlenen. Fractieleider Stefaan Van Hecke: “Groen stemt in de commissie Justitie morgen alvast tegen het wetsvoorstel. CD&V heeft morgen de sleutels in handen om het wetsvoorstel definitief naar de prullenmand te wijzen. Indien de CD&V dat niet doet, neemt ze niet alleen een loopje met de grondwet maar ook met zichzelf.”

De fractieleider van de grootste Vlaamse regeringspartij, Raf Terwingen (CD&V), zegt over het wetsvoorstel dat dit een onaanvaardbare uitzonderingspolitiek is waar de minister hoofdzakelijk electoraal gewin uit tracht te halen. Van Hecke: ”De woorden van de fractieleider kunnen niet anders gelezen worden als een motie van wantrouwen tegenover minister van Justitie Annemie Turtelboom.”

Maar de kritiek is ook bijzonder hypocriet. De tekst die morgen besproken wordt, is een wetsontwerp dat dus werd goedgekeurd door de totale federale regering. Dus ook door de CD&V-ministers. Stefaan Van Hecke: ”De terechte kritiek van de CD&V-parlementsleden is dan ook een motie van wantrouwen tegen de eigen ministers in de federale regering. Waarom hebben zij dit wetsontwerp niet tegengehouden ? Waren ze ingedommeld en worden ze nu wakker geschud door de eigen fractie ?”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente