Nela Deleu is een actrice afkomstig uit Sarajevo, een Belg met een Bosnische-Montenegrijnse roots. Dit zijn haar eerste verkiezingen in België. De eerste met stemrecht, de eerste sinds ze zelf Vlaming werd. Zij kwam zeven jaar geleden naar dit land, geleid door liefde. Geboren in Joegoslavië in de jaren tachtig, in een land dat aan het begin van haar tienerjaren uiteenviel. Ze weet wat oorlog, vluchtelingen, transitie, inflatie, economische crisis en teloorgang van het waardesysteem zijn. Ze weet wat het betekent om nieuw te zijn op school, in de stad, om alles achter te laten en helemaal opnieuw te beginnen.

Nela gelooft dat kennis het enige is dat je met je meedraagt ​​en dat niemand je kan afnemen. Ze wil een positief voorbeeld en inspiratie zijn, vooral voor vrouwen. Aan vrouwen die net Nederlands leren, aan vrouwen die hun omgeving veranderen, aan vrouwen die geen kennis hebben van het onderwijs en gezondheidszorgsysteem waarin zij hun kinderen moeten opvoeden. Nela wil inspireren en laten zien dat integreren kan.  

Diversiteit is voor haar geen ver weg doel, het is een natuurlijke staat.

Haar wereld is gevuld met mensen van alle religies, kleuren en overtuigingen. Wat voor sommigen verschillen zijn, zijn voor haar slechts nuances. Nela gelooft in onderwijs, meertaligheid, mondialiteit en kosmopolitisme.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?