Next: maak de toekomst mee

In maart pakken we uit met Next, een gloednieuw event boordevol inspirerende ontmoetingen, ontspannend theater, hilarische comedy en heerlijk eten en drinken. Met interactieve formules slopen we de muren tussen deelnemers en sprekers. Werk mee aan innovatieve projecten in onze labs en ga in dialoog met de sprekers. Samen met doeners uit alle uithoeken geef je de toekomst vorm met frisse ideeën. Welkom op Next!

Jill Stein
Groene presidentskandidate USA

Voor Jill Stein betekenden de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 haar definitieve doorbraak. Dagenlang overheerste ze het wereldnieuws met haar campagne voor een hertelling van de stemmen in enkele doorslaggevende staten. De uitkomst bleef onveranderd, maar het kiessysteem werd wel door vriend en vijand grondig in vraag gesteld.

Open mic
Neem het woord aan de Next-microfoon

Heb jij een interessant voorstel, een innovatief project of een uitgesproken mening? Kwam je een interessant filmpje tegen dat je wil delen met andere doeners met verfrissende ideeën en straffe plannen? Schrijf je in voor onze open mic. Je kan zelf het woord nemen of een filmpje nomineren voor vertoning.

Faisal
Next Party

De beste dj van België komt naar Next! Naast ontdekker van verborgen muzikale pareltjes, is Faisal ook producer, StuBru-resident en sidekick bij De Ideale Wereld.

 

Jonathan Holslag

Jonathan Holslag is niet verlegen om een straffe uitspraak om ons een geweten te schoppen. Hij is docent internationale politiek aan de VUB en China-kenner, maar hij publiceert ook regelmatig kritische opiniestukken. Zo neemt hij regelmatig ons economisch model op de korrel: 'De economie wordt groter, maar ook lichter. De laatste twintig jaar hebben we een productiviteitswinst geboekt van dertig tot veertig procent. Toch moeten we langer en meer werken. Dan klopt er toch iets niet?'

Elke Geraerts

Steeds meer mensen vallen ten prooi aan stress, burn-outs en andere mentale problemen. Neuropsychologe Elke Geraerts vindt dat we met meer lef in het leven moeten staan en keuzes moeten durven maken die ons gelukkiger en succesvoller maken. Maar ook bedrijven moeten het roer omgooien. De prikklok, de achturenwerkdag, het functioneringsgesprek of het multitasken zijn volgens Geraerts niet meer zinvol in deze tijd.

Simon Zadek

De financiële markten zijn veel meer dan een grafiek die de hoogte inschiet of helemaal keldert als er weer wat onverwachts gebeurt. Sterker nog: ze zijn de sleutel om er voor te zorgen dat het klimaat niet in het rood gaat. Dat zegt Simon Zadek, hoofd van het VN-milieuprogramma voor de vergroening van het financieel systeem.

Next Lab

In Next Lab laten 25 innovatoren hun toekomstprojecten op je los. Samen met jullie brengen ze hun plannen naar een volgende fase.

Kaat Bollen

Kaat Bollen gaat geen enkel taboe uit de weg. Ze is de laatste jaren niet meer weg te slaan uit de media. De seksuologe regisseerde de eerste Vlaamse pornafilm, 'A Girls Getaway'. Porna is vrouwvriendelijke porno.

Ontroerend Goed speelt 'Fight Night'

Fight Night is eeen politieke boksmatch, waarbij geen tanden maar wel oneliners in het rond vliegen en het publiek om het kwartier een finale uppercut mag uitdelen aan een van de kandidaten in de ring. 

Philippe Van Parijs

De voetgangerszone in Brussel? Die hebben we deels te danken aan Philippe Van Parijs. Hij was enkele jaren geleden één van de initiatiefnemers van Picknick The Streets. De opkomst was overweldigend en het stadsbestuur besefte dat ze eindelijk iets moesten ondernemen om de stad leefbaarder te maken. 

 

Next Stage: onze job in 2040

Op Next organiseert Groen voor de vierde keer een 'Next Stage', na succesvolle edities in Antwerpen, Gent en Brugge. We dompelen je onder in een totaalbeleving met boeiend debat en fijne muziek. In deze Next Stage focussen we op de toekomst van onze jobs. 

Next: maak de toekomst mee

25 mrt 2017
Lamot, Mechelen