Next: maak de toekomst mee

Maak de toekomst mee op Next, een gloednieuw event boordevol inspirerende ontmoetingen, ontspannend theater, hilarische comedy en heerlijk eten en drinken. Met interactieve formules slopen we de muren tussen deelnemers en sprekers. Werk mee aan innovatieve projecten in onze labs en ga in dialoog met de sprekers. Samen met doeners uit alle uithoeken geef je de toekomst vorm met frisse ideeën. Welkom op Next!

Jill Stein
Groene presidentskandidate USA

Voor Jill Stein betekenden de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 haar definitieve doorbraak. Dagenlang overheerste ze het wereldnieuws met haar campagne voor een hertelling van de stemmen in enkele doorslaggevende staten. De uitkomst bleef onveranderd, maar het kiessysteem werd wel door vriend en vijand grondig in vraag gesteld.

Open mic
Neem het woord aan de Next-microfoon

Heb jij een interessant voorstel, een innovatief project of een uitgesproken mening? Kwam je een interessant filmpje tegen dat je wil delen met andere doeners met verfrissende ideeën en straffe plannen? Schrijf je in voor onze open mic. Je kan zelf het woord nemen of een filmpje nomineren voor vertoning.

Faisal
Next Party

De beste dj van België komt naar Next! Naast ontdekker van verborgen muzikale pareltjes, is Faisal ook producer, StuBru-resident en sidekick bij De Ideale Wereld.

 

za 14:00
Haverwerf
Contour

Exact 400 jaar geleden gold Mechelen als Europese bakermat van justitie. Met deze stadssafari nemen we je mee naar de biënnale van Contour, een vaste waarde tot ver buiten België.

za 20:45
Haverwerf
Voetbal: België - Griekenland

In haar vijfde wedstrijd van de kwalificiatieronde voor het Wereldkampioenschap van 2018 nemen de Rode Duivels het op tegen rechtstreeks concurrent Griekenland. Verslaan de dappere Belgen de strijdlustige Grieken en nemen zij zo een grote stap richting kwalificatie? 

za 12:00
Joeri Cortens

Joeri Cortens van Natuurpunt praat graag over dieren. En hij doet dat zo goed, dat hij een plekje kreeg in 'Wild van dieren' op VTM en 'Het zijn net mensen' op Vier.

za 12:00
Simon Zadek

De financiële markten zijn veel meer dan een grafiek die de hoogte inschiet of helemaal keldert als er weer wat onverwachts gebeurt. Sterker nog: ze zijn de sleutel om er voor te zorgen dat het klimaat niet in het rood gaat. Dat zegt Simon Zadek, hoofd van het VN-milieuprogramma voor de vergroening van het financieel systeem.

za 12:00
Jonathan Holslag

Jonathan Holslag is niet verlegen om een straffe uitspraak om ons een geweten te schoppen. Hij is docent internationale politiek aan de VUB en China-kenner, maar hij publiceert ook regelmatig kritische opiniestukken. Zo neemt hij regelmatig ons economisch model op de korrel: 'De economie wordt groter, maar ook lichter. De laatste twintig jaar hebben we een productiviteitswinst geboekt van dertig tot veertig procent. Toch moeten we langer en meer werken. Dan klopt er toch iets niet?'

za 13:30
Elke Geraerts

Steeds meer mensen vallen ten prooi aan stress, burn-outs en andere mentale problemen. Neuropsychologe Elke Geraerts vindt dat we met meer lef in het leven moeten staan en keuzes moeten durven maken die ons gelukkiger en succesvoller maken. Maar ook bedrijven moeten het roer omgooien. De prikklok, de achturenwerkdag, het functioneringsgesprek of het multitasken zijn volgens Geraerts niet meer zinvol in deze tijd.

za 20:00
Ontroerend Goed speelt 'Fight Night'

Fight Night is een politieke boksmatch, waarbij geen tanden maar wel oneliners in het rond vliegen en het publiek om het kwartier een finale uppercut mag uitdelen aan een van de kandidaten in de ring. 

za 12:00
Next Lab

In Next Lab laten 25 innovatoren hun toekomstprojecten op je los. Samen met jullie brengen ze hun plannen naar een volgende fase.

Next: maak de toekomst mee
Lamot, Mechelen