18 dec
2017

19:30

Next Stage: Samenleven in tijden van polarisering

Het Depot | Martelarenplein 12 | 3000 Leuven | Kaart en routebeschrijving ›

Next Stage: Samenleven in tijden van polarisering

Ideeën voor de toekomst, muziek van de toekomst. Met Next Stage sloopt Groen de grenzen tussen podium, publiek en politiek. Bart Brandsma ontleedt het wij-zij-denken, waarna je mee aan tafel schuift met onze polarisatie-experten. Bruggen bouwen of bruggen opblazen: vanavond bepaal jij mee het debat.

 

Koop tickets

Ideeën voor de toekomst

Bart Brandsma

Debatteren over de samenleving wollig? Think again. Bart Brandsma maakt polarisering stuitend tastbaar. Hij is sociaal en politiek filosoof en auteur van 'Polarisatie, inzicht in de dynamiek van wij-zij denken' en 'De hel, dat is de ander; het verschil in denken van moslim en niet-moslim'. Met dat laatste boek won hij de Socratesonderscheiding, een prijs voor het meest toegankelijke filosofieboek.

Brandsma legt de mechanismen van het wij-zij-denken bloot en geeft zo de perfecte aftrap van een verhelderend debat. Samenleven in tijden van polarisering: jij hebt de sleutels in handen. En niet alleen vanavond.

Christophe Busch

Christophe Busch werkte twaalf jaar in de forensische psychiatrie en is sinds 2012 directeur van het museum Kazerne Dossin. Hij heeft als geen ander zicht op hoe polarisering en wij-zij-denken de samenleving kan ontwrichten.

Alona Lyubayeva

Als Vlaams diversiteitsambtenaar was Alona Lyubayeva kritisch voor het beleid van de Vlaamse overheid. Te kritisch, want ze werd aan de deur gezet. Lyubayeva werpt haar licht op hoe de overheid een diverse samenleving kan stimuleren.

Jinnih Beels

Als politiecommissaris zag Jinnih Beels met eigen ogen hoe de samenleving verhardt, langs beide kanten. Ze gooide het roer om en besloot op te komen voor de lokale verkiezingen op de Antwerpse bondgenootschapslijst 'Samen'. 'Verbinden is hard, niet zacht', klinkt het.

Landry Mawungu

Landry Mawungu is kersvers directeur van het Minderhedenforum. Een frisse start en een jong gezicht voor de organisatie. Een bewuste keuze, klonk het toen, want jongeren zijn de toekomst. Welke rol hij wil spelen in het debat, kom je vanavond te weten.

Muziek van de toekomst

Kai Wén

Geen Next Stage zonder een beloftevolle band. Kai Wén won dit jaar De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. En volkomen terecht, als je het ons vraagt. De West-Vlaamse zanger en -producer brengt een unieke sound, met invloeden van deep trap, soul en rap. Op eigen houtje legt hij de lat weer enkele centimeters hoger voor de Belgische R&B-scene.

Koop tickets

Tickets

Tickets kosten 5 euro. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

MC

Erhan Demirci presenteerde de vorige edities van Next Stage en is ook vanavond weer trouw op post. De comedian garandeert een stevig debat dat nooit verveelt.

#NextStage

Discussieer mee met #NextStage.

Vergelijkbare gebeurtenissen

19 jan
2019

16:30
Brussel, België
Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 19 januari 2019 heffen we samen met Ecolo het glas op het nieuwe jaar. Vier je mee? Afspraak om 16.30 uur in Wild Gallery in Brussel. Routebeschrijving Vanaf...

Lees verder ›
Alle evenementen ›

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK