15 nov 2014

Nieuwe Groen-voorzitster Meyrem Almaci wil hoofden en harten veroveren voor een groene én sociale toekomst

Meyrem Almaci is verkozen tot nieuwe voorzitter van Groen na een stemming onder 1000 leden op een druk bijgewoond congres van de partij zaterdag in Brussel. Meyrem Almaci en ondervoorzitter Jeremie Vaneeckhout haalden 60 % van de stemmen.

Meyrem Almaci bedankt de leden voor het vertrouwen: “Groen heeft een gouden toekomst. Vandaag hebben we ons 8000ste lid in de bloemetjes gezet, nooit eerder hadden we zoveel leden. We hebben drie verkiezingen op rij gewonnen en meer mensen dan ooit overwegen om op Groen te stemmen. Samen met jullie wil ik de volgende stap zetten en de hoofden en harten veroveren voor een groene én sociale toekomst.”

Almaci had het in haar aanvaardingsspeech ook over het huidige beleid. “Voor de burger stopt het slechte nieuws niet. De rechtse regeringen van N-VA, Open VLD en CD&V brengen alleen maar onheilsberichten en stijgende facturen voor de burgers. Van water tot elektriciteit, bustickets en school, crèche en deeltijds werk.”

Meyrem Almaci sprak ook een boodschap uit van hoop en perspectief: “Ja, het kan wel degelijk anders. De keuzes van de regering zijn bewust en ideologisch. Ze zijn geen toeval. Groen zet daar een duidelijk alternatief tegenover. Via een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens. Gezondheid op de job en waar je woont moet hoger op de politieke agenda. We mogen geen budgettaire en geen ecologische schuld doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen.”

Met de voorzittersverkiezing sloot Groen haar tweedaags Fastforwardcongres af waarbij ook de statuten werden vernieuwd. Partijbestuur en politieke raad werden versterkt, het lokale niveau verder uitgebouwd, de inspraak van de leden werd vergroot met een jaarlijkse ledenbevraging en op alle niveaus werd genderevenwicht ingevoerd. Daarnaast werd er ook een nieuw partijbestuur en afgevaardigden in de Europese groene partij verkozen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK