24 feb 2020

Nieuwe Nederlandstalige crèche en school in Elsene

Goed nieuws voor jonge mama's en papa's (in spe) in Elsene. De gemeente maakt er werk van een nieuwe Nederlandstalige crèche en ook een eerste Nederlandstalige gemeenteschool. Hiermee wil Groen-schepen voor Onderwijs Els Gossé de groeiende vraag en krapte aanpakken. "Ik werd veel aangesproken door radeloze ouders", vertelt de schepen.

"Het moet vooruitgaan, want de nood is hoog", vertelt schepen van Groen Els Gossé. Ze kocht met de gemeente Elsene een pand aan waarin binnenkort een nieuwe, Nederlandstalige crèche te vinden is. "Het hele pand wordt helemaal 'kinderproof' gemaakt en er komen twee grote ruimtes. Maar uiteraard kunnen de kindjes ook buiten spelen."

En ook voor de iets oudere kinderen in Elsene is er goed nieuws. Want in het bestuursakkoord kon Groen Elsene een eerste Nederlandstalige school in de gemeente inschrijven en daar wordt nu volop werk van gemaakt. "Er is in de begroting al een budget opzij gezet om een architect aan het werk te zetten en de onderhandelingen over de locatie en mogelijke subsidies lopen volop. Een nieuwe Nederlandstalige school in Brussel openen is niet makkelijk, maar ik ging te rade bij andere Nederlandstalige schepenen in Brussel met meer ervaring. En ook van mijn collega-schepen in Elsene Anaïs Camus (op de foto rechts) van Ecolo kreeg ik bijzonder veel hulp."

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente