Onze nieuwe parlementsleden

04 Juni 2019

Onze nieuwe parlementsleden

Sinds 26 mei zijn onze teams in de verschillende parlementen opnieuw sterker geworden. Voor de vierde verkiezingen op rij zijn we gegroeid. We gaan van 19 naar maar liefst 28 parlementsleden.

Sinds 26 mei zijn onze teams in de verschillende parlementen opnieuw sterker geworden. Voor de vierde verkiezingen op rij zijn we gegroeid. We gaan van 19 naar maar liefst 28 parlementsleden. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe en bekende gezichten.

Alles over de verkiezingsuitslagen

In de Kamer gaan we van zes naar negen parlementsleden. Kristof Calvo, Stefaan Van Hecke, Evita Willaert en Wouter De Vriendt verlengen hun mandaat voor vijf jaar. Tinne Van der Straeten keert na tien jaar terug naar de Kamer. En Jessika Soors, Barbara Creemers, Kim Buyst en Dieter Van Besien brengen hun ervaring van buitenaf mee.


Ook de groene fractie in het Vlaams Parlement wordt sterker: van negen naar veertien verkozenen. Björn Rzoska, Imade Annouri, Elisabeth Meuleman, An Moerenhout en Johan Danen blijven Vlaamse parlementslid, terwijl voorzitster Meyrem Almaci van het federale naar het Vlaamse Parlement verhuist. Een hele reeks nieuwe politici maakt z'n opwachting: Staf Pelckmans, Tine Van den Brande, Mieke Schauvliege, Jeremie Vaneeckhout, Chris Steenwegen, Ann De Martelaer, Stijn Bex en Celia Groothedde Ledoux. Met die laatste twee stuurt Groen voor het eerst twee Brusselaars naar het Vlaamse Parlement.


In het Brusselse Parlement is Groen nu de grootste Nederlandstalige partij. Elke Van den Brandt keert na vijf jaar terug, Arnaud Verstraete verlengt zijn mandaat en Juan Benjumea-Moreno en Lotte Stoops brengen vers bloed binnen.


Petra De Sutter, ten slotte, volgt Bart Staes op als Europees parlementslid. Samen met haar collega's van Ecolo maakt ze deel uit van de grootste groene fractie ooit in het Europese Parlement.