11 dec 2015

Oeso-rapport over onderwijs moet wake-up call zijn

“Voor minister Hilde Crevits (CD&V) en de Vlaamse regering moet het Oeso-rapport over het Vlaams onderwijs een wake-upcall zijn”, reageert Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman vrijdag.

Vandaag publiceerde de OESO een doorlichtingsrapport over de aanwending van de overheidsmiddelen voor het Vlaams onderwijs. Het is een belangwekkend rapport dat een overzichtelijke en scherpe analyse maakt van actuele stand van ons onderwijs.

Elisabeth Meuleman: “Dit rapport moet de wake-up call zijn voor de Vlaamse regering. Het geheel van uitdagingen en knelpunten wijst op een onderwijssysteem dat kraakt in al haar voegen. Verschillende knipperlichten staan te branden: onderfinanciering van het basisonderwijs, socio-economische polarisering, de immense noden in de scholenbouw en de nood aan een modernisering van het lerarenberoep”.

“Meer en meer wordt duidelijk dat vele knelpunten structureel van aard zijn en de sterke reputatie van het Vlaams onderwijs ondermijnen. Groen is van mening dat de Vlaamse regering meer moet investeren in het onderwijs. Groen hoopt dat de Vlaamse regering deze adviezen van de OESO ter harte neemt en in het Parlement komt uitleggen wat ze eraan zal doen”, besluit Meuleman.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK