Antwerpen

Omar Ba

Europees Parlement
2
Europees Parlement
‹ Terug naar overzicht

Ik ben Omar Ba. Ik ben geboren in Lier en groeide op in België, Senegal, Mauritanië en Frankrijk om daarna terug te keren naar België. Wonen in al die verschillende landen met verschillende culturen was voor mij van onschatbare waarde. Ik herken me in mensen van diverse culturen, levensbeschouwingen en geloofsovertuigingen en kan me daardoor heel makkelijk verbinden.

'Ik wil mijn schouders zetten onder een sterk Europa, van burgers en voor burgers'

Dat hielp me ook in mijn werk en engagementen in het middenveld. Samen met veel andere doeners pleitte ik voor een inclusieve, verdraagzame en gelijkwaardige samenleving die mensen versterkt, verbindt en hoop biedt.

Ik werkte ook met organisaties in heel Europa, Afrika en de Verenigde Staten aan een globale aanpak van armoede, ongelijkheid en klimaatgerelateerde problemen als oorzaak van migratie.

Die ervaringen wil ik verder inzetten bij Groen. Ik wil bouwen aan een sociaal en inclusief Europa, waar xenofobie en armoede geen plaats meer hebben. Ik wil mijn schouders zetten onder een sterk Europa, van burgers en voor burgers.

Stem voor de toekomst. Stem drie keer Groen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE