08 mei 2012

Ook federale regering mag geen kwijting geven aan de Dexia-bestuurders

Woensdagmiddag wordt op de algemene vergadering van Dexia beslist of er kwijting wordt verleend aan de Dexia-bestuurders. Meyrem Almaci (Groen): “De Dexia-bestuurders mogen hun verantwoordelijkheid niet ontlopen. De federale regering moet haar statuut van aandeelhouder gebruiken om de kwijting niet goed te keuren. Ik roep de Dexia-partijen, CD&V, SP.A en Open VLD, dan ook op om geen absolutie te geven aan de bestuurders.”

Dexia bestaat alleen nog doordat de Regering van elke belastingsbetaler een borgsteller heeft gemaakt en dit voor tientallen jaren. Meyrem Almaci (Groen): ”Geen zinnig mens kan zeggen dat Dexia goed is bestuurd. Nu aan de bestuurders zeggen dat ze goed werk hebben geleverd, is lachen in het gezicht van alle burgers die borg staan voor duizenden euro’s;. Persoonlijke en partijbelangen moeten aan de kant worden gezet. ”

De federale regering moet klaarheid scheppen over de toekomstige CEO en over de verloning. ”Vertrouwen herstellen in de financiële sector begint door respect te tonen tegenover de bevolking”, aldus Meyrem Almaci.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente