27 nov 2014

Oosterweelverbinding: al 135 miljoen euro weggegooid

“Volgens een rapport van het Rekenhof heeft de Vlaamse overheid al 135 miljoen euro verspild voor de Oosterweelverbinding. “Roekeloos,” zo noemt Vlaams parlementslid Wouter Van Besien de aanpak van de Vlaamse regering. "Het rapport van het Rekenhof toont aan dat Oosterweel juridisch, financieel en maatschappelijk op drijfzand is gebouwd.

Het Rekenhof maakte een rapport op van de totale kosten die de BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen) al gemaakt heeft voor de aanleg van de Oosterweelverbinding. Op een totale rekening van ongeveer 315 miljoen euro, stelde het Rekenhof 135,3 miljoen euro aan 'verloren kosten' vast. “De BAM
is voor 99,99 procent in handen van de Vlaamse overheid. Door hun wanbeheer heeft de Vlaamse belastingbetaler nu al een verlies van 43% moeten slikken, oftewel 135,3 miljoen euro.” stelt Van Besien vast.

"Ondanks de aanslepende problemen en de honderden miljoenen verloren geld blijft de Vlaamse regering doen alsof er niets aan de hand is,” gaat Van Besien verder. “Nochtans toont het rapport van het Rekenhof duidelijk aan dat Oosterweel juridisch, financieel en maatschappelijk op los drijfzand is gebouwd.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK