16 Juni 2023

20.00u -
22.00u

Panelgesprek: de Crèchecrisis

Zebrastraat , Zebrastraat , 9000 Gent

Inschrijven
Panelgesprek: de Crèchecrisis

De Vlaamse regering faalt. Daar kunnen we ondertussen van uitgaan. Bovendien faalt ze in één van de meest essentiële taken van een overheid: het zorgen voor onze gezinnen. Dit leidde tot de crisis van de kinderopvang. Wat kunnen wij, als vrijwilliger of mandataris van Groen, doen als verzet tegen deze Vlaamse regering, die de ernst van het probleem weigert in te zien? Dit is de centrale vraag van deze thema-avond.

We hebben bovendien de eer om alvast volgende uitzonderlijke sprekers te mogen uitnodigen:

  • Vlaams parlementslid Celia Groothedde die met bakken dossierkennis en doorzettingsvermogen reeds jaren voor onze partij vanuit de oppositie de regering bestookt met vragen over dit thema. Zij zakt speciaal af naar Gent vanuit Brussel om jullie te woord te staan.
  • Schepen van kinderopvang Evita Willaert die op lokaal niveau vanuit de meerderheid concreet beleid voert zoals bijvoorbeeld het meehelpen mogelijk maken van kinderopvang voor inburgeraars.
  • Professor gezinspedagogiek aan de UGent Michel Vandenbroeck, die met academisch expertise en partijonafhankelijke bril kijkt naar deze problematiek en meerdere publicaties over het probleem heeft, met als meest recente  "#Negen is te veel" uit 2022 bij Borgerhoff en Lamberigts.
  • Activist en onderzoeker naar de geschiedenis van 'moederen' aan de Universiteit van Leuven Noémie Willemen, die vanuit het middenveld en tevens partijonafhankelijke visie naar het probleem kijkt. Zij kan ook onze partij een spiegel voorhouden zodat we beter kunnen doen.

Wij kunnen niet genoeg het enthousiasme benadrukken dat wij voelen voor deze gasten. Voor dergelijke problematiek is het normaal dat we het onderste uit de kar halen. Deze problematiek is immers te ernstig.

We hopen jullie te verwelkomen in de Zebrastraat op 16 juni om 20u. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus om zeker te zijn van een plaats schrijf je je beter snel in.

 

BELANGRIJKE UPDATE 

De moderator voor het panelgesprek de Crèchecrisis is de enige echte Sofinesse. Ze beschrijft zichzelf als: "Mama, echtgenote, dochter, zus, vriendin, blogger, docent, podcastmaker en stemacteur." De naam Sofinesse ontstond blijkbaar ooit aan de keukentafel, met als betekenis: de finesse van Sofie. Dat klinkt veel belovend! 

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.