12 okt 2016

Pensioen parlementairen gelijkschakelen met pensioen alle burgers

“Groen steunt alle initiatieven om de pensioenleeftijd van parlementsleden gelijk te schakelen met die van de burgers”. Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska.

“Groen steunt alle initiatieven om de pensioenleeftijd van parlementsleden gelijk te schakelen met die van de burgers”. Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska. “Parlementair werk is een job als een andere. Er is geen reden dat parlementairen minder zouden moeten werken dan alle Vlamingen. Groen wil dit in alle parlementen”.

“Groen is op alle niveaus klaar voor akkoord. Als de discussie tussen de voorzitters van de verschillende parlementen te lang duurt, dan moet elk parlement alvast zelf initiatief nemen. Het getreuzel over parlementaire pensioenen is een schertsvertoning. De oplossing ligt voor de hand. Als er een initiatief in het Vlaams parlement komt, steunen wij dat”, zegt de groene fractieleider.

“Privileges voor politici, dat is iets van het verleden. Groen vindt dat parlementsleden tussen de mensen moeten staan. Politici moeten ook het goede voorbeeld geven. Als ze vragen dat mensen langer actief blijven, moeten ze daar geen uitzondering voor zichzelf op maken”, aldus Groen-fractieleider Björn Rzoska.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK