13 mei 2014

Primeur in Vlaanderen: website volledig toegankelijk voor slechtzienden

De partij Groen pakt uit met een primeur in Vlaanderen: al de teksten op de website zijn voortaan af te spelen door middel van een simpele druk op een knop die boven elke pagina is terug te vinden.

Voorzitter Wouter Van Besien: “Op deze manier willen we zo veel mogelijk mensen toegang geven tot onze website. Politiek en alle informatie erover moet toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht eventuele beperkingen. Dit is een democratisch basisprincipe.”

Met deze toepassing is Groen koploper in Vlaanderen. “Elke pagina, tekst en nieuwsbericht dat op de website verschijnt is onmiddellijk beschikbaar voor slechtzienden en mensen met leesproblemen,” aldus Van Besien.

In onze buurlanden is de trend bij politieke partijen om hun website toegankelijk te maken voor slechtzienden al langer in opmars. In Duitsland bijvoorbeeld zijn de websites van zowat alle grote partijen toegankelijk voor slechtzienden. Van Besien: “Het voordeel van deze toepassing is dat de website ook na de verkiezingen van 25 mei blijvend toegankelijk is. We beperken ons niet tot alleen het programma.”

De toegankelijkheid van haar website voor slechtzienden en mensen met leesproblemen past voor Groen in een toegankelijke maatschappij voor mensen met een visuele handicap. “In ons programma hebben we aandacht voor de toegankelijkheid van alle facetten van het maatschappelijke leven: de openbare ruimte, het openbaar vervoer, zorgdiensten, handelszaken en sport- en cultuuractiviteiten. Zo willen we bijvoorbeeld een aangepaste opleiding voor trein-, tram- en buspersoneel. Groen streeft ook steeds de nabijheid van verschillende diensten na, wat ook de toegankelijkheid verhoogt,” besluit Van Besien.

Een video met de werking van de toepassing op de website kan je hier bekijken.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK