21 jun 2014

Professor Petra De Sutter aangeduid als gecoöpteerd senator voor Groen

Professor ¬Petra De Sutter (51) is door de Politieke Raad van Groen aangeduid als de gecoöpteerd Senator. Petra De Sutter is buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent en hoofd van de Afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent.

Voorzitter Wouter Van Besien: “Fertiliteitsdeskundige Petra De Sutter is een aanwinst voor de partij. Vanuit haar expertise als professor zal ze zich vanuit de vernieuwde Senaat toeleggen op thema’s zoals gezondheidszorg.”

Als het van Groen afhing, hadden we de Senaat helemaal afgeschaft. De Sutter: “Zolang dit niet het geval is, wil ik mijn mandaat als gecoöpteerd senator als hefboom gebruiken om aandacht te vestigen op onderwerpen zoals gezondheidszorg, wetenschapsbeleid en bio-ethische thema’s. Onderwerpen die vandaag te weinig worden belicht, wil ik op die manier in de spotlights zetten.”

Met de zesde staatshervorming worden verschillende overheden verantwoordelijk voor gezondheidszorg. De Sutter: “Een goede samenwerking tussen overheden zal noodzakelijk zijn. Tijdens de volgende legislatuur moeten een reeks samenwerkingsakkoorden worden afgesloten omtrent gezondheidszorg. Ik zal er vanuit de Senaat op toezien dat bij de akkoorden het belang van de patiënt altijd op de eerste plaats komt.“

Ik sluit me ook aan bij de oproep van deelstaatsenatoren Wouter Van Besien en Elisabeth Meuleman, die eerder werden aangeduid door het Partijbestuur van Groen. Vanuit de Senaat wil Groen positieve impulsen geven om het model van het samenwerkingsfederalisme verder uit te bouwen. “Ik kant me tegen de grimmige ieder-voor-zich-mentaliteit. De idee dat de sterken voor de zwakkeren zorgen, is voor mij belangrijk. De Senaat is het orgaan om over de taalgrenzen heen die solidariteit te beklemtonen,” besluit De Sutter.

Petra De Sutter, afkomstig uit Oudenaarde en wonende in Horebeke, stond tijdens de verkiezingen op de tweede plaats op de Europese lijst en haalde 47.000 stemmen. De Europese lijst van Groen haalde een uitstekende score van 10.6%.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK