Een duidelijke keuze in Gent voor openbaar vervoer

"Voor het einde van de zomer 2014 is het nieuwe nachtnet een feit, de vertramming van lijnen 3 en 7 komt er door en de eerste supertrams komen naar Gent". Aan het woord voormalig fractieleider in het Vlaams Parlement Filip Watteeuw maar sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 mobiliteitsschepen in Gent. Eén en al daadkracht.

Gent heeft traditioneel een goed imago op vlak van mobiliteit, en toch beweegt er veel sinds Filip Watteeuw groene schepen van mobiliteit werd. "Het nieuwe stadsbestuur hakt knopen door. We gaan volledig voor openbaar vervoer. Het is niet langer : "ja, maar". We hebben als stadsbestuur duidelijke keuzes gemaakt en dat wordt geapprecieerd door De Lijn", aldus Filip Watteeuw. Onze schepen wordt hierin bijgetreden door Dirk Busschaert, directeur van De Lijn Oost-Vlaanderen. Busschaert: "door die duidelijke signalen kan ik eenvoudiger budgetten vrij krijgen voor projecten in Gent. Dat maakt een groot verschil".

Filip WatteeuwSchepen Gent

Feiten

 • 01 nov 2013
 • Gent

Doe ook mee!

Wat ga jij doen om je eigen buurt groener te maken?

Ga naar je lokale afdeling

Meer weten? Neem contact op met filip [dot] watteeuw [at] gent [dot] be (Filip Watteeuw)

Andere realisaties

 • Marina De Bie

  Door parkeersensoren te installeren kan er sneller ingegrepen worden als autobestuurders te lang parkeren. "De stad Mechelen komt hiermee tegemoet aan de vraag van de lokale handelaars om dicht bij hun winkels te kunnen laden en te lossen", aldus Marina De Bie, de groene schepen die inmiddels al vele jaren bestuurservaring op de teller heeft.

 • Adelheid Byttebier

  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werd op 20 februari verkozen als 'Regionale overheidsorganisatie van het jaar 2014'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan overheidsorganisaties die uitblinken in klantgerichtheid, effectiviteit en efficiëntie, strategie en duurzaamheid. Ex-voorzitster Adelheid Byttebier is terecht fier.

 • Rik Jellema

  De Brusselse gemeente Etterbeek sleept net voor de jaarwisseling het eerste duurzaam wijkcontract in de wacht. Eindelijk. En dat dank zij onze groene schepen Rik Jellema.

 • Filip Watteeuw

  Na de razend populaire Vélo’s in Antwerpen en de Villo’s in Brussel krijgt nu ook Gent een systeem van huurfietsen. Onze schepenen Elke de Cruynaere, Tine Heyse en zeker bevoegd schepen Filip Watteeuw zijn blij dat het zover is.