Groen en Ecolo maken elke dag het verschil

Groen en Ecolo besturen mee in 7 gemeenten van het Brussels Gewest. Bart Dhondt, voorzitter Groen Brussels Gewest en Arnaud Pinxteren, voorzitter Ecolo Bruxelles: “Waar de ecologisten mee in het bestuur zitten, worden de gemeentes duurzamer, socialer en meer leefbaar”.

In het filmpje zoomt Groen in op de verschillende gemeenten waar we mee besturen. Zo zullen er in Molenbeek (dankzij schepen Annalisa Gadaleta) en in Schaarbeek (met schepen Adelheid Byttebier) 800 plaatsen bijkomen in het Nederlandstalig lager onderwijs.

Volgens de Brusselse voorzitters van Groen en Ecolo maakt Groen de gemeenten waar we meebesturen ook leefbaarder: “In Jette breidden we de zone 30 uit en leggen we fietsbare straten aan.”, aldus Bart Dhondt en Arnaud Pinxteren, “In Etterbeek zorgt schepen Rik Jellema via het Duurzaam Wijkcontract dat er 15 miljoen euro geïnvesteerd wordt om de wijk Jacht-Gray nieuw leven in te blazen. Zo wordt er geïnvesteerd in betere infrastructuur, meer groen en energiezuinige sociale woningen.”

De komende jaren gaat Groen op dat bilan verder. “Wij blijven geloven in het enorme potentieel van onze stad en blijven bouwen om die kansen ook waar te maken.” besluiten Dhondt en Pinxteren.

Wens je nog meer realisaties te ontdekken?

In dit dossier vind je 20 concrete realisaties.

Bart Dhondt
Annalisa Gadaleta
Adelheid Byttebier
Rik Jellema
Bernard Van NuffelSchepen

Andere realisaties

 • Marina De Bie

  Door parkeersensoren te installeren kan er sneller ingegrepen worden als autobestuurders te lang parkeren. "De stad Mechelen komt hiermee tegemoet aan de vraag van de lokale handelaars om dicht bij hun winkels te kunnen laden en te lossen", aldus Marina De Bie, de groene schepen die inmiddels al vele jaren bestuurservaring op de teller heeft.

 • Filip Watteeuw

  "Voor het einde van de zomer 2014 is het nieuwe nachtnet een feit, de vertramming van lijnen 3 en 7 komt er door en de eerste supertrams komen naar Gent". Aan het woord voormalig fractieleider in het Vlaams Parlement Filip Watteeuw maar sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 mobiliteitsschepen in Gent. Eén en al daadkracht.

 • Adelheid Byttebier

  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werd op 20 februari verkozen als 'Regionale overheidsorganisatie van het jaar 2014'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan overheidsorganisaties die uitblinken in klantgerichtheid, effectiviteit en efficiëntie, strategie en duurzaamheid. Ex-voorzitster Adelheid Byttebier is terecht fier.

 • Rik Jellema

  De Brusselse gemeente Etterbeek sleept net voor de jaarwisseling het eerste duurzaam wijkcontract in de wacht. Eindelijk. En dat dank zij onze groene schepen Rik Jellema.