Groen Oudenaarde werkt dierenwelzijnplan uit

Het stadsbestuur van Oudenaarde stelde op vraag van Groen een schepen voor Dierenwelzijn aan. Om hem een duwtje in de rug te geven, werkten ze vanuit de oppositie een dierenwelzijnplan uit.

'We vragen onder andere een dierenpolitie', licht Groen-gemeenteraadslid Elisabeth Meuleman toe. 'Daarnaast willen we een meldpunt voor klachten over dierenmishandeling en verwaarlozing. Ook het zwerfkattenbeleid moet aangepakt worden en er zijn meer uitlaatplaatsen en speelweides voor honden nodig. Tot slot moet het bestuur alle kansen geven aan initiatiefnemers van een dierenasiel in Oudenaarde.'

Veel voorstellen werden positief onthaald. De schepen voor Dierenwelzijn beloofde om de nodige middelen te voorzien in de begroting en zo snel mogelijk al een aantal maatregelen te nemen. Elisabeth: 'We zijn erg tevreden met de goede samenwerking met het stadsbestuur.'

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Feiten

 • 06 feb 2017
 • Oudenaarde

Andere realisaties

 • Wout De Meester

  Stad en natuur zijn geen vijanden. Als je het groen tot diep in de stad laat doordringen, word je beloond met meer natuur en een leefomgeving waar geen mens meer weg wil.

 • Erwin Goethals

  In Maldegem maakt het gemeentebestuur werk van natuur én landbouw. Alleen lukt dat niet, een degelijk Vlaams beleid is nodig.

 • Veerle Leroy

  Met meer groen en natuur beschermen ze in Beersel het mooiste wat hun gemeente te bieden heeft.

 • Goedele Van Der Spiegel

  In maart 2012 werd de gemeente Edegem mede-eigenaar van Hof ter Linden. Een heel mooi domein kwam zo in publiek bezit. En daar wil Groen natuurlijk iets mee doen…  Goedele Van der Spiegel, schepen bevoegd voor milieu, natuur en duurzame ontwikkeling, hield mee de pen vast van het masterplan voor domein Hof Ter Linden.