Laat de zon maar schijnen in Molenbeek

Molenbeek zet verder in op zonne-energie: vijf gemeentegebouwen waaronder drie scholen worden in totaal met 1.170 m² zonnepanelen uitgerust. Deze produceren jaarlijks ongeveer 160.000 kWu. Schepen voor Energie en Duurzame Ontwikkeling Annalisa Gadaleta: "Dit komt neer op de helft van het jaarlijkse verbruik van de betrokken gebouwen, of nog, het elektriciteitsverbruik van 60 gezinnen."

Hierdoor kan het gemeentebestuur 12.000 euro per jaar besparen en wordt er 42 ton minder CO2 uitgestoot.

Annalisa Gadaleta

Feiten

 • 30 apr 2015
 • Molenbeek

Andere realisaties

 • Bernard Van Nuffel

  De Brusselse gemeente Jette schakelt voor een groot deel over op groene energie. Sinds deze week maakt de gemeente gebruik van 568 zonnepanelen. Het energiebesparende project dat gerealiseerd kon worden dankzij een privéonderneming, is een primeur voor Brussel.

 • Bart Dhondt

  Groen en Ecolo maken halfweg de legislatuur een bilan op van de groene realisaties in de Brusselse gemeenten. Dat doen we onder andere met dit filmpje.

 • Joost Venken

  “Het Hasselts Energiebedrijf steekt flink wat middelen in de bouw van het nieuwe zwembad van Hasselt, maar de besparingen aan energiekosten zijn op termijn navenant. De driedubbele beglazing zorgt voor een minder verbruik van zowat 30.000 kWh. Het automatisch rolluik dat over het 50-meterbad komt te liggen, is jaarlijks goed voor een besparing van liefst 280.000 kWh of iets meer dan 15.000 euro.”

 • Frank Vroonen

  Alken wacht niet op een zoveelste klimaattop. Windenergie helpt alvast om onze gemeente klimaatneutra(a)l(er) te maken. De zoektocht naar een projectontwikkelaar om twee windmolens in Alken te plaatsen, is al sinds oktober begonnen. En alle Alkenaren kunnen meedoen met een aandeel in deze investering in groene energie.