Meer cultuur en efficiënte besparingen in Grimbergen

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 stappen Eddie Boelens en Marc Van Godtsenhoven na een stevige onderhandelingsronde in de meerderheid van Grimbergen. Vooral om dingen te kunnen doèn. In hun nieuwjaarstoespraak kunnen de twee schepenen na één jaar al mooie resultaten voorleggen.

Zo zorgt Marc er snel voor dat de vzw Cultuurcentrum tot EVA (extern verzelfstandigd agentschap) wordt omgedoopt waardoor de deelname en inspraak van de gebruikers van het Cultuurcentrum gegarandeerd blijft. Even snel zijn er gebruiksvriendelijke openingsuren voor de bib met onder meer een onafgebroken opening op zaterdag. Eddie maakt werk van de herwaardering van de Maalbeek-vallei en toetst het afvalbeleid van Grimbergen op efficiëntie. Dat laatste zorgt voor een jaarlijkse besparing van 200.000 euro.

Eddie Boelens

Feiten

 • 02 jan 2014
 • Grimbergen

Doe ook mee!

Wat ga jij doen om je eigen buurt groener te maken?

Ga naar je lokale afdeling

Meer weten? Neem contact op met eddie [dot] boelens [at] groen [dot] be (Eddie Boelens)

Andere realisaties

 • Jeremie Vaneeckhout

  Jeremie Vaneeckhout houdt van creatieve politiek en resultaat halen. Als schepen in Anzegem zet hij zich dagelijks in voor meer inspraak, een grotere betrokkenheid van het middenveld en ondersteuning voor zij die het moeilijk hebben.

 • Jeroen Van Laer

  Jouw idee voor de buurt is geld waard. Begin oktober kregen alle inwoners van Edegem die boodschap in hun brievenbus. Op initiatief van de groene schepen Jeroen Van Laer maakt de gemeente al haar inwoners warm voor een positief project in de buurt. 

 • Veerle Leroy

  Vanaf april opent in Beersel de eerste volkstuin waar de inwoners zelf groenten zullen kunnen planten. De inwoners van Beersel mochten dit via een participatieproject zelf beslissen.

 • Nathalie De Swaef

  Tijdens de week van de mobiliteit, van 12 tot 18 september, transformeert het Pannenhuis-rondpunt in Jette in een aantrekkelijk plein voor de buurtbewoners. Zo krijgen de buurtbewoners een voorsmaakje van de plannen van het gemeentebestuur voor de heraanleg van het plein.