Minder zwerfvuil door afvalzakken per stuk te verkopen

Op voorstel van Heidi Schuddinck, oppositieraadslid voor Groen, gaat stad Zottegem voortaan huisvuilzakken per stuk verkopen. Dat moet zwerfvuil tegengaan.

"De stad moet oog hebben voor de noden van mensen die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden", vindt Heidi. "Het aanbieden van huisvuilzakken per stuk past in dat opzet. Een volledige rol is voor sommige mensen immers een serieuze hap uit hun budget. Voortaan kunnen ze die aankoop spreiden en afstemmen op hun nood."

Door afvalzakken per stuk te verkopen, hoopt Zottegem zwerfvuil tegen te gaan en mensen bewuster te doen omgaan met afval. 

Heidi Schuddinck

Feiten

 • 19 dec 2016
 • Zottegem

Andere realisaties

 • Joost Venken

  Groen schepen en huisarts Toon Hermans (60) maakte op dinsdag 28 januari 2014 zijn laatste gemeenteraad mee. Sinds 1994 was hij schepen in Hasselt. Joost Venken wordt zijn opvolger.

 • Erwin Goethals

  Groen schepen Erwin Goethals uit Maldegem is trots op de sociale en milieuvriendelijke fiscale hervorming die mét Groen in het bestuur doorgevoerd werd. Zowel Erwin als zijn groene collega en ocmw-voorzitter Stefaan Standaert maakten van het groene én het sociale een punt tijdens de vorming van het bestuursakkoord.

 • Jenne Meyvis

  Raap je zwerfvuil op, ruim je sneeuw, wied je onkruid op straat of ga je huisvuil gaat sorteren op het containerpark, dan kan je daar voortaan voor beloond worden in Hemiksem

 • Tom Roovers

  De openbare netheid in Tienen laat te wensen over: vooral de omgeving van glasbollen en bankjes in de binnenstad worden door enkelen bijna dagelijks gebruikt als stortplaats. In de stadsrand bevuilen verlaten mobilhomes, roestende opslagtanks, grasmaaiers en wasmachines de natuur én het uitzicht. Schepen voor Afvalbeleid en Milieu Tom Roovers wil het imago van de stad oppoetsen.