MIVB is beste overheidsbedrijf

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werd op 20 februari verkozen als 'Regionale overheidsorganisatie van het jaar 2014'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan overheidsorganisaties die uitblinken in klantgerichtheid, effectiviteit en efficiëntie, strategie en duurzaamheid. 

Adelheid Byttebier, voorzitter van de MIVB van 2009 tot juni 2013, heeft van deugdelijk bestuur en de democt-ratisering van de bestuursorganen een prioriteit gemaakt en dat loont. Op initiatief van de voorzitster was er een actieve deelname van de bestuurders bij de opmaak van het beheerscontract, werden het audit- en verloningscomité doorgelicht en ontstond een constructieve samenwerking tussen bestuur en directie. 

De MIVB wordt door de organisatoren (E&Y samen met De Tijd/L'Echo en BNP Paribas Fortis), geroemd voor haar klantgerichtheid - de rode draad door het beheerscontract. Met haar ruim 400 miljoen ritten per jaar, een vloot van 300 trams, metro's en bussen en met haar meer dan 7000 werknemers, kiest de MIVB ervoor de klant centraal te stellen in haar bedrijfsfilosofie en is het eveneens een permanent aandachtspunt', zo besluit Adelheid Byttebier. 

Adelheid Byttebier

Feiten

 • 20 feb 2014
 • Brussel

Doe ook mee!

Wat ga jij doen om je eigen buurt groener te maken?

Ga naar je lokale afdeling

Meer weten? Neem contact op met adelheid [dot] byttebier [at] groen [dot] be (Adelheid Byttebier)

Andere realisaties

 • Marina De Bie

  Door parkeersensoren te installeren kan er sneller ingegrepen worden als autobestuurders te lang parkeren. "De stad Mechelen komt hiermee tegemoet aan de vraag van de lokale handelaars om dicht bij hun winkels te kunnen laden en te lossen", aldus Marina De Bie, de groene schepen die inmiddels al vele jaren bestuurservaring op de teller heeft.

 • Filip Watteeuw

  "Voor het einde van de zomer 2014 is het nieuwe nachtnet een feit, de vertramming van lijnen 3 en 7 komt er door en de eerste supertrams komen naar Gent". Aan het woord voormalig fractieleider in het Vlaams Parlement Filip Watteeuw maar sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 mobiliteitsschepen in Gent. Eén en al daadkracht.

 • Rik Jellema

  De Brusselse gemeente Etterbeek sleept net voor de jaarwisseling het eerste duurzaam wijkcontract in de wacht. Eindelijk. En dat dank zij onze groene schepen Rik Jellema.

 • Filip Watteeuw

  Na de razend populaire Vélo’s in Antwerpen en de Villo’s in Brussel krijgt nu ook Gent een systeem van huurfietsen. Onze schepenen Elke de Cruynaere, Tine Heyse en zeker bevoegd schepen Filip Watteeuw zijn blij dat het zover is.