Proefproject met parkeersensoren in Mechelen

Door parkeersensoren te installeren kan er sneller ingegrepen worden als autobestuurders te lang parkeren. "De stad Mechelen komt hiermee tegemoet aan de vraag van de lokale handelaars om dicht bij hun winkels te kunnen laden en te lossen", aldus Marina De Bie, de groene schepen die inmiddels al vele jaren bestuurservaring op de teller heeft.

In Nederland wordt het systeem al langer gebruikt en in ons land werkt Kortrijk er ook al mee. Nu dus een ook proefproject in Mechelen. "Op termijn kunnen er ook op andere plaatsen zulke sensoren komen", zegt de Mechelse schepen voor mobiliteit. "Dat maakt het mogelijk om bezoekers en bewoners via een mobiele applicatie meteen naar een vrije bovengrondse parkeerplaats te leiden. Dat zorgt ervoor dat het zoekverkeer teruggedrongen wordt". Mechelen - de stad die zich toonaangevend mag noemen met een autoluw centrum en een consequent parkeersvisie  - zet hiermee een volgende stap in een progressief verkeersbeleid. 

Marina De Bie

Feiten

 • 01 jan 2014
 • Mechelen

Doe ook mee!

Wat ga jij doen om je eigen buurt groener te maken?

Ga naar je lokale afdeling

Meer weten? Neem contact op met marina [dot] debie [at] groen [dot] be (Marina De Bie)

Andere realisaties

 • Filip Watteeuw

  "Voor het einde van de zomer 2014 is het nieuwe nachtnet een feit, de vertramming van lijnen 3 en 7 komt er door en de eerste supertrams komen naar Gent". Aan het woord voormalig fractieleider in het Vlaams Parlement Filip Watteeuw maar sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 mobiliteitsschepen in Gent. Eén en al daadkracht.

 • Adelheid Byttebier

  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werd op 20 februari verkozen als 'Regionale overheidsorganisatie van het jaar 2014'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan overheidsorganisaties die uitblinken in klantgerichtheid, effectiviteit en efficiëntie, strategie en duurzaamheid. Ex-voorzitster Adelheid Byttebier is terecht fier.

 • Rik Jellema

  De Brusselse gemeente Etterbeek sleept net voor de jaarwisseling het eerste duurzaam wijkcontract in de wacht. Eindelijk. En dat dank zij onze groene schepen Rik Jellema.

 • Filip Watteeuw

  Na de razend populaire Vélo’s in Antwerpen en de Villo’s in Brussel krijgt nu ook Gent een systeem van huurfietsen. Onze schepenen Elke de Cruynaere, Tine Heyse en zeker bevoegd schepen Filip Watteeuw zijn blij dat het zover is.