1 miljoen soorten met uitsterven bedreigd. Teken de petitie en red de natuur

Eén miljoen planten- en dierensoorten zijn met uitsterven bedreigd door toedoen van de mens. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de VN naar biodiversiteit. Ook de mens loopt zo gevaar, want zonder bijen is er geen voedsel voor ons. Gelukkig is het nog niet te laat. We kunnen nog heel wat soorten redden als we nú ingrijpen.

  • We verbinden Europese natuurgebieden. Dat is onderdeel van een overkoepelend EU-plan voor het herstel van de biodiversiteit. Alleen zo kunnen we massasterfte voorkomen.
  • We kiezen voor duurzame landbouw, zonder schadelijk gif. Door de huidige intensieve landbouw neemt de biodiversiteit af. De EU moet kiezen voor een andere landbouw, waarin we mét de natuur werken in plaats van ertegen.
  • Ontbossing van tropisch regenwoud moet stoppen. De EU kan druk zetten door niet langer producten te importeren waarvoor tropisch bos gekapt is, zoals soja voor veevoer of palmolie.
Al 618 ondertekenaars! Op naar 2.000
30%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.