20 jan 2015

Regering-Bourgeois moet alle begrotingscijfers op tafel brengen

“Alle cijfers over het Vlaamse begrotingstekort moeten op tafel komen”, reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska op de begrotingstekorten die de Vlaamse regering nu plots lijkt te ontdekken. “Maar dit budgettair lijk uit de kast is eigenlijk puur financieel knoeiwerk van de regeringen-Peeters en -Bourgeois”.

“Nu wordt steeds meer duidelijk dat de regeringen-Peeters (CD&V-N-VA-SP.A) en de regering-Bourgeois (N-VA-CD&V-Open VLD) de tekorten opstapelden en wegmoffelden. Dit is niet het beleid van de goede huisvader waar de N-VA minister-president zich op beroemt”, zegt Rzoska.

“Het argument van de PPS is een vals argument. Al vijf jaren geleden heeft Eurostat duidelijk gezegd dat de publiek-private samenwerking-constructies in de balansen moesten opgenomen worden. Dit wist de regering-Bourgeois en Begrotingsminister Annemie Turtelboom (Open VLD) ten laatste in september. Dat heeft Groen toen ook aangeklaagd. De Vlaamse regering kan dit dus niet meer als argument gebruiken”, analyseert Björn Rzoska.

Omdat Bourgeois dogmatisch aan een nominaal evenwicht voor 2015 vasthoudt, riskeert de Bourgeois-regering bovendien een nieuwe besparingsronde door te voeren.

Groen heeft de cijfers opgevraagd die vanuit de Vlaamse regering aan het federale niveau werden overgemaakt.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK