05 jul 2016

Regering-Bourgeois moet nu definitief streep trekken door Uplace

"Nu de Raad voor vergunningsbetwistingen de stedenbouwkundige vergunning voor Uplace heeft vernietigd, moet de regering-Bourgeois definitief een streep trekken door het dossier". Dat zegt Groen dinsdag meteen in een reactie op de beslissing van de Raad voor vergunningsbetwistingen.

"Dit toont dat het anders kan. Deze beslissing is ook goed nieuws voor de lokale handelaars en de omwonenden in Vlaams-Brabant. Uplace zou immers de doodsteek worden voor de lokale handel, en de files op de Brusselse ring nog langer maken, met alle gevolgen voor de luchtvervuiling", zegt Groen-parlementslid Hermes Sanctorum, die al jarenlang strijdt tegen het megalomane shoppingcenter.

"Dit is wel slecht nieuws voor de regering-Bourgeois, die met een ongelofelijke hardnekkigheid zowat de laatste verdediger van dit slechte project was. Als ze naar de ondernemers en de mensen in de streek hadden geluisterd, hadden de Vlaamse regeringspartijen dit project al lang moeten begraven. De hardnekkigheid van de Vlaamse regering om toch door te zetten met slechte beslissingen, wordt haast legendarisch", zegt Sanctorum.

"Groen vraagt dan ook dat de Vlaamse regering van N-VA, Open VLD en CD&V eindelijk haar conclusies trekt en dit project nu definitief stopzet", besluit de fractieleider van Groen Björn Rzoska.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK