17 jul 2012

Regering voorziet geen alternatief voor reizigers van 193 treinen

In oktober vorig jaar heeft de NMBS beslist om 193treinen af te schaffen om hun rode begrotingscijfers te compenseren. Vandaag steldeMinister Magnette (PS) inde commissie dat er 8 maanden na de beslissing nog altijd geen alternatief voorzien is voor de getroffen treinreizigers. Fractieleider Stefaan Van Hecke (Groen): ”De drastische inkrimping van het treinaanbod is de wereld op zijn kop. Dat de meerderheid geen oplossing zoekt, is een koude douche voor de getroffen treinreiziger.”

In dit land is er nog nooit zoveel file geweest en toch snoeit men in het treinaanbod. Vooral mensen die vroege en late treinen nemen en op het platteland wonen zijn de dupe van deze plannen. Niet enkel de grote, winstgevende lijnen zijn van belang om iedereen een basismobiliteit aan te bieden. Van Hecke: ”De regering had beloofd om alternatief vervoer te voorzien, maar 8 maanden later is er nog altijd geen plan.”

Groen vraagt om de beslissing te herzien. ”De Groenen eisen dat de spoorwegen aan de wensen van de klant beantwoorden: En dat is in de eerste plaats een groot aanbod van stipte en veilige treinen,” aldus Van Hecke.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK