Sara Matthieu

Europees Parlementslid

Sara Matthieu is sinds 2020 Europees Parlementslid en al veel langer feministe met een hart voor het milieu.

Socialer Europa

Sara is ervan overtuigd dat Europa er in de eerste plaats is om mensen vooruit te helpen. Daarom wil ze als coördinator in de Commissie werk en sociale zaken Europa een sociaal gezicht geven. Bescherming van werknemers, minimumlonen in de EU en het wegwerken van de loonkloof tussen mannen en vrouwen zijn een dagelijkse strijd.

Duurzamer Europa

Sara wil ook dat producten in Europa langer meegaan en repareerbaar zijn, en dat tegen een betaalbare prijs. De enorme hoeveelheden afval die we met zijn allen creëren en die het milieu vervuilen maken haar ongerust, daarom zet ze zich volop in voor een circulaire economie. Zo wordt het afval van vandaag de grondstof van morgen.

Gents en trots

Als fiere Gentse is Sara ook gemeenteraadslid en wil ze haar ervaringen met de Gentenaren in Europa uitdragen. Vanuit de Commissie Mobiliteit maakt ze Gent een nog fijnere en meer leefbare stad.

'Ik wil de weg naar een sociaal Europa leiden. Ik vecht voor een Europa dat mensen steunt die het moeilijk hebben bij de klimaattransitie, zodat niemand benadeeld wordt'