21 apr 2017

Schauvliege wordt ‘minister van Boskap’

“Het bos rond Essers is door Europa erkend als absolute topnatuur. De uitbreiding van transportbedrijf Essers gaat over 20 voetbalvelden bosoppervlakte. De beslissing van minister Joke Schauvliege is dus barslecht", reageert Groen-parlementslid Johan Danen vrijdag meteen op het nieuws dat Schauvliege de milieuvergunning heeft bevestigd.

"Groen vindt het belangrijk dat bedrijven jobs creëren in Limburg. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar bedrijven uitbreiden kan op industrieterreinen, en hoeft niet in een bosgebied. Leegstaande industrieterreinen zijn er genoeg in de buurt: het terrein van Ford Genk alleen al telt 140 hectare. Daarnaast zijn er honderden hectares beschikbare industriegrond”, benadrukt Johan Danen.

“Dan mag de Limburgse natuur niet opgeofferd worden. Natuur en toerisme zijn, samen met economie, net de grootste troeven van onze provincie. Schauvliege en de regering-Bourgeois hebben nooit alternatieven voor de uitbreiding van Essers willen onderzoeken. Er rust dus een belangrijke verantwoordelijkheid op de schouders van minister Schauvliege. Ze zou de minister van Natuur moet zijn. Maar ze is nu definitief de Minister van Boskap”, besluit Groen-parlementslid Johan Danen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK