Wij willen schone lucht inademen. Teken de petitie

Iedereen heeft recht op schone lucht, waar je ook woont. De Vlaamse lucht is bij de slechtste van Europa. Kinderen en ouderen zijn de eerste slachtoffers, en kampen steeds vaker met long-, hart- en vaatziekten. Het kan anders: met deze drie slimme maatregelen kan jong en oud weer opgelucht ademhalen. Teken deze petitie en roep onze ministers van Mobiliteit en Milieu op tot actie!

  • De belangrijkste wegen zijn onze luchtwegen. In plaats van een kluwen aan lage-emissiezones waar vervuilende voertuigen geweerd worden, kiest Groen voor dezelfde regels voor heel Vlaanderen. Dat doen we in verschillende fases: om de vijf jaar worden de regels strenger. Wie het nodig heeft, krijgt premies voor een minder vervuilende wagen, abonnementen voor openbaar vervoer en deelwagen of taxicheques. Zo blijven we allemaal mobiel.
  • Houtkachels kunnen een pak schoner. Lokaal hout is nog altijd duurzamer dan fossiele brandstoffen, maar veel haarden en kachels stoten erg veel fijnstof uit. We stimuleren propere en efficiënte kachels en reiken premies uit voor filters.
  • Meer groen, want bomen en struiken filteren de lucht. In de stad kunnen ze de fijnstofconcentratie zelfs met 60 procent doen dalen.
25%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK