29 sep 2016

Schrikbarend dat N-VA principes jeugdsanctierecht verlaat

"De bedoeling van het jeugdsanctierecht moet zijn om kinderen weer op het rechte pad te brengen en de schade bij het slachtoffer te herstellen, niet hoe de overheid lekker fors kan straffen".

"Dat is bekend als de ‘herstelgerichte visie’ op het jeugdsanctierecht. Dat staat trouwens ook zo in de regeerakkoorden die N-VA sloot met coalitiepartners Open VLD en CD&V. Dat de N-VA deze principes nu verlaat, is schrikbarend”, reageert Groen-parlementslid Elke Van den Brandt donderdagochtend meteen op het laatste idee van de N-VA.

“De N-VA zegt zelf dat er meer wetenschappelijke onderbouw nodig is. Daarmee negeert ze de studies die bestaan, maar niet in haar kraam passen. De experten zijn het eens dat, zolang de hersens van kinderen nog niet volgroeid zijn, er een andere aanpak nodig is dan volwassenen. Groen pleit daarom net om jongvolwassenen mee op te nemen onder de principes van het jeugdrecht in plaats van het omgekeerde. Groen staat hier dus lijnrecht tegenover N-VA. Als dit de visie is van de N-VA, dan ziet de Vlaamse regering beter af van de hervorming”, besluit Groen-parlementslid Elke Van den Brandt.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK