23 sep 2013

Septemberverklaring - "Campagnespeech" (Groen)

Groen is niet onder de indruk van de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. 'De verklaring was heel kort omdat er gewoon ook niets te zeggen viel. Het was eigenlijk een campagnespeech', zegt fractieleidster Elisabeth Meuleman. De Vlaamse groenen verwachten van de Vlaamse regering 'meer, veel meer'.

Volgens Groen zijn de meerderheidspartijen CD&V, N-VA en sp.a het nergens nog over eens en dreigt het laatste werkingsjaar van Peeters II daarom "een verloren jaar" te worden. Meuleman verwijst naar het groenboek over de staatshervorming. "Dat is een keuzemenu geworden waar alle partijen hun eigen accenten in plaatsten, maar in se zijn de meerderheidspartijen het niet meer eens over wat te doen met het woonbeleid, gezinsbeleid en arbeidsmarktbeleid".

Groen weerlegt ook dat de regering een mooi palmares kan voorleggen. "De cijfers van de begroting kloppen, maar de cijfers van de wachtlijsten niet. Nog steeds niet. Tienduizenden mensen met een handicap wachten, nog steeds. 109.150 tot 162.629 ouderen wachten op een plaats in een rusthuis, nog steeds. 44.000 plaatsen in de kinderopvang zijn er nodig tegen 2020, nog steeds", aldus Meuleman. "Deze regering doet het misschien enigszins goed op papier, maar niet in de samenleving", besluit de Groen-fractieleidster.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK